Підсумки місячника зі спортивного орієнтування

Три суботи поспіль учнівська молодь Оболонського району знайомилася з цим видом спорту та відпрацьовувала набуті знання на різних дистанціях.

17.02.2024 року школярів зустрічала СШ № 239 (директор Гриценко А.І,), на базі якої Центром туризму та краєзнавства учнівської молоді було проведено навчально-тренувальні змагання. Метою таких змагань є не лише перевірка рівня засвоєних знань учасниками Місячника, а й надання їм можливості отримати перший досвід у змаганнях зі спортивного орієнтування.

Змагання проходили на дистанції «Вибір» в межах мікрорайону  № 4.

Кожен спортсмен мав якнайшвидше пройти дистанцію, в якій з 18 КП, нанесених на карті, потрібно було взяти задану  їх кількість відповідно до своєї вікової групи. Суть цієї дистанції не тільки у швидкості спортсмена, а й в правильному виборі маршруту її подолання.

До навчально-тренувальних змагань також долучилися команди-учасниці «Пліч-о-Пліч Всеукраїнські шкільні ліги спортивне орієнтування». Це черговий етап їх підготовки до другого етапу змагань. Крім того свою тренувальну дистанцію поза конкурсом пройшли учні Подільського району м. Києва.

Загалом дистанцію подолали 114 юних спортсменів Оболонського району, які вкотре продемонстрували свою жагу до нових знань та вмінь.

Організатори та учасники змагань вдячні СШ № 239 за чудові умови, надані для проведення змагань, а також ЗСУ за можливість навчатися та розвиватися!