Організація харчування

НОРМАТИВНА  БАЗА

Планування та організація харчування здійснюються відповідно до Законів України “Про освіту”“Про дошкільну освіту”“Про повну загальну середню освіту”“Про місцеве самоврядування в Україні”“Про оздоровлення та відпочинок дітей”“Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”“Про захист населення від інфекційних хвороб”, “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”“Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”“Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”“Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”“Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”,   постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305  Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та  Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234.

Харчування дітей у закладах дошкільної освіти здійснюється відповідно до норм, затверджених  постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Організація харчування у закладах дошкільної освіти здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Режим харчування залежить від режиму роботи закладу дошкільної освіти та затверджується керівником.

Розпорядженням Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Розпорядження від 05.06.2023р. № 327 забезпечено безоплатне харчування для дітей пільгових категорій.